Tel. 022  6751 444

Main Menu
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Malachiet

We leveren malachietstenen uit Congo. Deze groffe malachiet wordt gepolijst en afgewerkt tot bijzondere verzamelobjecten. Malachiet kunt u herkennen aan de typische schakeringen van lichtgroene tot donkergroene kleuren. Een inspirerend lijnenspel. Kortom malachiet is een boeiende massieve steen waar je naar blijft kijken.

Het malachiet is afkomstig uit Congo. Dit Afrikaanse land is rijk aan mineralen. Het is een zachte steen die in hardheid varieert tussen 3,5 en 4 op de schaal van Mohs. Met zijn afgeronde vormen en groene kleurtransities leidt dit tot prachtig originele mineraalobjecten die thuis horen in iedere collectie.

Onze collectie

Gepolijst versus grof malachiet

Wij leveren geen groffe maar alleen gepolijste malachietstenen. We vinden deze gepolijste uitvoering echt schitterend. In tegenstelling tot vele andere mineralen zoals fluoriet en amazoniet. Maar de groffe malachiet vinden wij minder mooi. Een andere belangrijke reden is dat gepolijst malachiet geen invloed heeft op de luchtkwaliteit terwijl er bij groffe malachiet schadelijke straling kan uitstoten. Weliswaar bij kleine mineralen zal dit niet direct riskant zijn. Toch houden wij van gezonde collecties voor het oog en de leefomgeving.

Lees meer

Decoratieve malachiet

Malachiet staat in de top 10 van exclusieve edelstenen. Een zeer gewild mineraal wat slechts in een paar landen in de wereld gedolven wordt. In Rusland, in de tijd van de tsaren, werd het mineraal ook al ingezet als decoratie. Zelfs vandaag de dag is de steen te vinden op de zuilen van de St. Isaac's Cathedral in St. Petersburg.

De werking van malachiet

Malachiet is een beschermsteen en geeft de mens meer zelfvertrouwen en veerkracht. Het helpt bij het ontwikkelen van positieve energie en het omzetten van negatieve in positieve energie. Een krachtige steen ook bij het overwinnen van angstgevoelens. Malachiet is jouw krachtige beschermengel voor meer moed, vriendschapsbanden en extra positivisme.

Lees meer

Malachiet - disclaimer

Gebruik onze stenen niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of medische behandelingen. Raadpleeg uw huisarts bij gezondheidsklachten.