alt text
alt text
alt text
alt text

Malachiet uit Congo

Congo is een Afrikaans land dat zeer rijk aan grondstoffen is. In de Katangaregio vindt koper- en kobaltwinning plaats. In de buurt van kobalt wordt dikwijls ook malachiet en azuriet gevonden. Niet alleen in de afzettingen van de steengroeven maar ook los in de bergen.

Het Franstalige Congo distribueert zijn mineralen via Franse en Belgische groothandels. Wij kopen de Malachiet objecten in bij een Franse groothandel die de groffe malachiet verwerkt tot prachtige gepolijste malachietstenen. Leverbaar in verschillende maten en vormen.

In tegenstelling tot ons andere specialisme “Fluoriet” organiseren we geen expedities naar Malachietgebieden. Het is ontoegankelijk en vaak ook onveilig om zelf in Congo op zoek te gaan naar Malachiet. Wij kopen dit Malachiet dan ook van distributeurs uit Frankrijk. Vindt u het leuk om wel zelf mee te zoeken naar mooie mineralen, dan nodigen we u graag uit tot onze Fluorietexpeditie in de Alpen.

Gepolijst versus grof malachiet

Wij leveren zuiver en alleen bijzondere gepolijste malachietstenen uit Congo. We vinden deze gepolijste mineralen echt schitterend. De groffe malachiet vinden wij esthetisch niet zo fraai. Een andere belangrijke reden is dat gepolijst malachiet geen invloed heeft op de luchtkwaliteit terwijl er bij groffe malachiet schadelijke straling kan vrijkomen. Weliswaar bij kleine mineralen zal dit niet direct zeer zorgwekkend zijn. Toch houden wij van gezonde collecties voor het oog en de leefomgeving.